ممکن است ما در اطرافیان خود، شاهد افراد زیادی باشیم که در هر نقطه از بدن و روی پوست خود دارای یک سری لکه و ضایعات تیره رنگ هستند که اندازه و سایزهای مختلفی دارند. به این ضایعات که به صورت لکه و یا به شکل یک برآمدگی بوده و قهوه ای رنگ هستند، خال گفته می شود. خال ها گونه های متفاوتی دارند و ممکن است از بدو تولد به صورت مادرزادی و اکتسابی، در نواحی مختلف بدن و پوست ظاهر شوند. نوعی از خال که نرم و برآمده بوده و مانند منگوله است، خال گوشتی نام دارد که به رنگ قهوه ای است. در این مقاله قصد داریم به بررسی خال های گوشتی و نحوه برداشتن آن ها بپردازیم. اگر شما جزو کسانی هستید که خال گوشتی دارید و ظاهر آن برای شما چندان خوشایند نیست و باعث آزار شما می گردد، در این مقاله دکتر فرشته جلال پور توضیحاتی را در اختیار شما عزیزان قرار می دهند.
خال گوشتی
خال از جمع شدن رگهای خونی و کلاژن و همچنین تجمع بیش از حد سلول های رنگدانه ای (ملانوسیت) در مساحت کوچکی از پوست ایجاد می شود. این عامل فقط باعث تغییر رنگ نمی شود، بلکه می تواند به شکل یک برآمدگی بر روی پوست نیز ظاهر شود. این برآمدگی های نرم و قهوه ای رنگ که خال های گوشتی نامیده می شوند، اغلب بی ضررند، اما می توانند به ندرت مشکلاتی ایجاد کرده و به خال های سرطانی تبدیل شوند. اسامی دیگر خال های گوشتی عبارتند از : فیبروم مولوسکوم، فیبروم پندولوم، فیبروم نرم، زگیل پهن کوچک، منگولههای گوشتی و … .
علل ایجاد خال گوشتی
- علل ژنتیکی
- اشعه ماورای بنفش یا UV
- بیماری
- افزایش سن
- بارداری
انواع خال گوشتی
- خالهای گوشتی مادرزادی : این خال ها که از بدو تولد و یا بعدها در طول زندگی ایجاد می شوند به رنگ قهوه ای و مشکی بوده و به شکل گرد یا بیضی هستند. این خال ها معمولا به بر روی نواحی پایین بدن مشاهده می شوند.
- خالهای گوشتی اکتسابی : افراد در طول زندگی خود به این نوع از خال ها دچار می شوند که معمولا به رنگ قهوهای و صورتی کم رنگ هستند، به شکل سفت و صاف و گرد می باشند..
- خالهای هالهای : نوعی از خال های گوشتی اکتسابی هستند که در دوران کودکی و یا اوایل بلوغ ایجاد شده و به شکل یک حلقه سفید رنگ هستند.
- خالهای دیسپلاستیک : نوعی از خال های اکتسابی هستند که تا قبل از دوران بلوغ از خود اثری نشان نمی دهند و معمولا قهوه ای رنگ بوده و مسطح و موجی شکل هستند.
- کک و مک : لکه های ایجاد شده روی پوست و بدن را کک و مک می نامند.
درمان و برداشتن خال گوشتی
-
-
- از بین بردن و برداشتن خالهای گوشتی به روش های خانگی :
- استفاده از سیر برای از بین بردن زائدههای گوشتی : سیر را له کرده و بر روی خال گوشتی قرار دهید و با یک باند، سطح آن را پوشش دهید. این کار را شب انجام دهید و صبح با آب گرم شست و شو دهید. این عمل را چندین روز ادامه دهید.
- استفاده از سرکه سیب برای برداشتن خال گوشتی : یک تکه پنبه و یا دستمال را آغشته به سرکه کرده و به مدت 3 الی 4 ساعت، روی خال گوشتی قرار داده و سپس با آب گرم بشویید. این درمان را روزی 3 بار، و به مدت 3الی 4 هفته انجام دهید.
- برداشتن خال گوشتی از طریق رادیوفرکوئنسی (RF) : خال از طریق جراحی با امواج رادیویی که از فرکانس بالا با جریان متغیر بهره می گیرند، بریده میشود. در این روش با ایجاد بریدگی در ناحیه خال، خون منعقد شده و هیچ فشاری بر آن وارد نمی گردد. از مزایای این روش، این است که خون، بدون آسیب بافت بند میآید و احتمال بروز شوک در اثر سوختگی وجود ندارد.
- برداشتن خال گوشتی با لیزر : لیزر روشی آسان است که از خود جای زخم نیز باقی نمی گذارد. این روش فقط در شرایط خاصی کاربرد دارد. جراحی برداشتن خال گوشتی با لیزر بدین صورت است که ابتدا ناحیه مد نظر را به صورت موضعی، بی حس می کنند و بعد رنگدانه ای که در خال گوشتی وجود دارد با لیزر بریده شده و بعدها طی یک سری کارها، محو می گردد و روی خال پوسته بسته و می افتد. این جراحی بسیار ایمن است و درد آن معمولا به صورت گزگز شدن پوست است که آن هم نامحسوس بوده و بستگی به آستانه تحمل فرد دارد.
- برداشتن خال گوشتی با جراحی : اگر خال گوشتی، سرطانی باشد، راه برداشتن آن از طریق جراحی می باشد. روش های جراحی برداشتن خال به دو صورت زیر است :
- بریدن خال : ناحیه اطراف خال گوشتی توسط پزشک بی حس شده و آن نواحی را با یک دستگاه پانچ می برد تا خال را جدا کند. پزشک زخم ایجاد شده را بخیه زده و آن را می بندد.
- تراشیدن خال : خال و ناحیه اطراف آن، توسط پزشک بی حس شده و آن را با تیغ کوچکی میتراشد. این روش برای خال های کوچک بوده و نیاز به بخیه ندارد.
-
0 دیدگاه