پلاسماجت یک روش جوان سازی و زیباسازی پوست به روشی غیرتهاجمی و بدون نیاز به جراحی برای پوست صورت به کار می رود.
پلاسماجت بدون بهره گیری از لیزر و با استفاده از انرژی پلاسما برای از بین بردن چین چروک صورت و رنگدانه های ناخوشایند پوست است. از پلاسماجت حتی برای رفع افتادگی پلک نیز می توان بهره برد. بسیاری از افرادی که دچار افتادگی پلک هستن و مایل به انجام روش های غیرجراحی و غیرتهاجمی برای رفع آن هستند می توانند از طریق پلاسماجت، مشکل افتادگی پلک شان را برطرف سازند.
از پلاسماجت حتی برای رفع ضایعات و نواقص پوستی نیز می توان بهره گرفت.
فهرست محتوا
پلاسما چیست؟
معمولا ماده را به سه حالت مایع، جامد و گاز می شناسیم. اما ماده حالت چهارمی دارد و آن پلاسما نامیده می شود.
حالت پلاسما موجب یونیزاسیون سلولی پوست می شود.لایه رویی پوست که در اصطلاح پزشکی، اپیدرم نامیده می شود از جامد به گاز تبدیل می شود و از این طریق، لایه های زیرین پوست جمع می شوند و پوستی صاف، جوان و یکدست، ایجاد می شود.
کاربردهای پلاسماجت در ادامه این یادداشت آورده می شوند.
کاربردهای پلاسماجت
- از بین بردن برخی از ضایعات پوستی
- از بین بردن جای جوش
- کمرنگ کردن خال های رنگی، نقاط قرمز و لک های ایجاد شده روی پوست
- درمان افتادگی پوست
- رفع چروک های اطراف گوش
- درمان و رفع چروک های اطراف لب ها
- رفع افتادگی پلک ها
- از بین بردن چین و چروک های گردن
پلاسماجت بینی گوشتی
پلاسماجت بینی گوشتی، یکی از مدرن ترین روش های فرم دهی و کوچک کردن بینی گوشتی است که تاکنون نتیاج بسیار مثبت و مفیدی در پی داشته است. از آن جایی که پوست بینی های گوشتی بسیار ضخیم است، قسمت های مورد نظر روی بینی توسط دستگاه پلاسماجت، به صورت نقاط بسیار کوچک سوزانده می شوند. این سوزاندن موجب می شود که گرما به پوست انتقال یابد و در لایه های زیرین پوست، تبخیر اتفاق بیفتد و در نتیجه بینی فرم دهی و لیفت شود.
عوارض پلاسماجت
پلاسماجت روشی غیرتهاجمی و بسیار کم عارضه نسبت به سایر روش های جراحی است. جای جراحی پس از انجام پلاسماجت باقی نمی ماند؛ چرا که در طی فرآیند پلاسماجت، زخم جراحی ایجاد نمی شود. جای نقطه و خراش های کوچک در طی مدت بسیار کوتاهی از بین خواهد رفت. برای رفع جای پلاسماجت، به مدت چند روز باید از کرم ترمیم کننده استفاده شود.
یکی دیگر از مزایای پلاسماجت آن است که فردی که تحت درمان آن قرار گرفته است نیاز نیست نگران خطر عفونت باشد چرا که احتمال آن بسیار اندک است.
جای تورم و دلمه ای که به واسطه پلاسماجت برای لیفت پلک، بوجود می آید پس از سه تا هفت روز رفع خواهد شد.تزریق فیلر به لب یکی از اعمال زیبایی پر طرفدار این روز ها است برای مشاهده انواع مدل های تزریق ژل لب و برند های ژل کلیک کنید.
نکات مراقبتی پیش از انجام پلاسماجت
باید پیش از انجام پلاسماجت تمامی آزمایش هایی که پزشک معالج شما، تجویز می کند را انجام دهید و در صورت تایید پزشک، عمل پلاسماجت انجام شود.
مصرف داروهایی که باعث رقیق شدن خون می گردند از ده روز پیش از انجام پلاسماجت باید قطع گردد.
دوران نقاهت پس از انجام پلاسماجت
تا بیست و چهار ساعت پس از انجام پلاسماجت، از استفاده از لوازم آرایشی خودداری کنید.
طبق دستورالعمل پزشک به مدت یک هفته، پمادهای تجویز شده را به نواحی مورد نظر بمالید.
تعداد جلسات مورد نیاز برای انجام پلاسماجت
تعداد جلسات مورد نیاز برای گرفتن نتیجه مطلوب از پلاسماجت، معمولا بین سه تا پنج جلسه است. کم یا زیاد بودن تعداد جلسات به سن بیمار و میزان شلی و افتادگی پوست وی دارد.
در برخی از مواقع حتی با یک جلسه نتیجه ایده آل حاصل می شود، گاهی نیز به سه یا پنج بار تکرار نیاز پیدا خواهد شد.
نحوه انجام پلاسماجت
پلاسماجت یکی از تازه ترین تکنولوژی های دنیای زیبایی است. در این شیوه، نقاط بسیار ریز نزدیک به هم در سطحی ترین لایه پوست، توسط دستگاه پلاسماجت، سوزانده می شوند.
البته سطحی ترین لایه پوست از آن جایی که همیشه قابلیت ترمیم خودش را دارد و لایه ای که ترمیم می شود، تازه تر و با کیفیت تر از لایه سوخته شده است، در نتیجه جای اسکار را برجای نخواهد گذاشت.
از سوی دیگر چون در طی فرآیند آن، بخش هایی از لایه های عمقی پوست، جمع تر می شود، پس از یک هفته پوست به طور کامل بازسازی و جوان سازی خواهد گردید. عمق خطوط چروک بسیار کمتر خواهد شد، پوست ناحیه تحت درمان قرار گرفته، لیفت می شود. لکه های پوستی و نقاط قرمز از بین خواهند رفت.
شاید برای درک بهتر نحوه انجام پلاسماجت لازم باشد، شناخت بیشتری از لایه های پوستی داشته باشیم.
لایه های پوست
پوست به طور کلی از سه لایه اپیدرم (سطحی ترین لایه پوست)، درم (لایه میانی پوست)، و زیرجلدی (ناحیه زیرین پوست) تشکیل شده است.
لایه اپیدرم پوست
این لایه پوست، حاوی سلول هایی است که رنگدانه (ملانوسیت)، تولید می کنند.
لایه درم پوست
لایه درم از الیاف الاستین و کلاژن که وظیفه جوان سازی، استحکام، حفظ حالت نرمی و کشسانی پوست را برعهده دارند تشکیل شده است.
با گذشت زمان و بالا رفتن سن، ویژگی های پوست تغییر می کند. مثلا لایه اپیدرم نازک تر می شود و در نتیجه لکه های روی پوست واضح تر دیده می شوند. کلاژن بسیار کمتری در لایه درم ساخته می شود در نتیجه چین و چروک ها به مرور، روی پوست تشکیل می شوند.
انرژی حاصل از پلاسما باعث یونیزه شدن مولکول های اکسیژن و نیتروژن خواهد شد و از این طریق لایه اپیدرم پوست را تحت تاثیر قرار می دهد.
پلاسماجت باعث تولید کلاژن بیشتر در لایه درم پوست به جهت بازسازی آن خواهد شد.
ماندگاری پلاسماجت
ماندگاری پلاسماجت به اندازه سایر عمل های جراحی نیست.
ماندگاری پلاسماجت بینی
در حقیقت پلاسماجت یک روش کلاژنی است و همانطور که پیشتر گفته شد، درد ، عوارض و هزینه های آن بسیار کمتر از روش های تهاجمی است؛ اما میزان ماندگاری آن از روش های تهاجمی بسیار کمتر است. برای رفع گودی و سیاهی زیر چشم میتوان از تزریق فیلر زیر چشم استفاده کرد. در طول مطلبی دیگر می توانید در این باره بخوانید.
به طور کلی ماندگاری پلاسماجت، نزدیک به سه سال است.
البته میزان ماندگاری آن تا حدود زیادی به روش های درمانی مختلف و نیز تکنیک به کار برده شده از سوی پزشک معالج نیز دارد.
پیش از آنکه اقدام به انجام پلاسماجت نمایید بهتر است از حاذق بودن پزشک و پیشرفته بودن دستگاه های آن، اطمینان حاصل کنید.
هر چه تکنیک های پلاسماجت، قوی تر و پیشرفته تر باشند، ماندگاری و دوام آن طولانی مدت تر خواهد بود.
در انتها می توانید سوالات خود را در خصوص اعمال زیبایی و مراقبت از پوست از دکتر فرشته جلال پور در بخش نظرات بپرسید.
0 دیدگاه